waarover ?

Waarover gaat dat boek nu ? Over Kassandra en haar kinderen natuurlijk ! Of misschien toch meer over Hannes en Wim als ik eerlijk moet zijn.

Nu ja, eigenlijk spelen de verhalen de hoofdrol, verhalen vol beeldspraak, verhalen als metafoor, verhalen als een magisch deken over de werkelijkheid. Het boek gaat ook over die werkelijkheid, over hoe mensen naar die werkelijkheid kijken en over hoe hun blik op de werkelijkheid op magische wijze wordt gemanipuleerd.

In het boek zitten ook veel bedenkingen. Bedenkingen over het belang van verhalen en magie, over maatschappelijke thema’s als economie, voedsel, klimaat, vrijheid, mensenrechten, duurzame ontwikkeling. Misschien gaat het verhaal toch vooral over systemen en hoe je daar naar kan kijken en hoe je fouten kan maken in systemen. Echte systemen en verzonnen systemen. Maar we blijven wel met onze voeten op de grond.

Weet je waarover dit boek gaat ? Wel , het gaat over de wereld zoals hij is en zou kunnen zijn.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *